Pilatesharjoittelu osana kestävyysjuoksun oheisharjoittelua

16.03.2021

Aloitin syksyllä -20 käymään Somatic pilatesohjaaja -koulutusta ja nyt opinnot ovat viimeistä ohjausnäyttöä vaille paketissa. Koulutukseen kuului yhtenä osana lopputyön tekeminen itseä kiinnostavasta aiheesta. Pilatesharjoittelu on kaikille soveltuva harjoitusmuoto, mutta osalle ihmisistä täysin tuntematon käsite että mitä se on. Pilateksen lyhyen ABC:n voit lukea täältä.

Heti alussa tiesin, että haluan tehdä lopputyön urheiluun liittyen, koska koen että pilateksen mahdollisuuksia ei käytetä riittävästi urheilijoiden oheisharjoittelussa. Hetken pohdinnan jälkeen oli itselle selvä että haluan jonkun/joitakin henkilön/henkilöitä case-harjoituskappaleeksi. Ensimmäinen ajatus oli ottaa muutama pika-aitajuoksija kohderyhmäksi, mutta totesin, että heillä on niin paljon muutakin oheista menossa, jolloin harjoitteiden vaikutusta ei niin selvästi näe. Tuttavapiiristä onneksi löytyi yksi innokas kestävyysjuoksija, joka halusi jotain uutta omaan harjoitteluunsa. 3kk kestävä harjoituspätkä saatiinkin melko hyvin toteutettua. Jos aihe kiinnostaa niin lopputyöni pääset lukemaan alta olevasta PDF tiedostosta :) Lopputyön alussa hiukan pilateksen historiaa ja periaatteita. Loppupuolelta löytyy juoksun vaatimuksista, pilateksen hyödyistä juoksuharjoittelussa sekä case-esimerkki.

Kuva otettu Pixabay
Kuva otettu Pixabay

Pilates sopii kaikille. Jokaiselle löytyy sopivat liikevariaatiot, oli kyseessä sitten huippu-urheilija, raskaana oleva, ikäihminen tai ns. normaali työssäkäyvä ihminen. Onko pilatesharjoittelu jo tuttua? Jos on niin oletko itse hyötynyt siitä miten?

Jos pilatesharjoittelu kiinnostaa niin ota yhteyttä! :)